Home Werken bij Leren & ontwikkelen

Leren & ontwikkelen

Wij vinden de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers belangrijk. Of je nu stage bij ons loopt, een beginnende leerkracht bent of al jaren voor de klas staat. Jouw ontwikkeling is voor ons cruciaal. Ontdek hoe de afdeling Leren & Ontwikkelen jou kan ondersteunen.

Schoolopleider: 

Ben je een stagiair(e) in het 1e, 2e of 3e jaar? Dan ben je bij VCOG aan het juiste adres! We hebben 7 opleidingsscholen waar een schoolopleider jou begeleidt en coacht. Dit vergroot niet alleen de kwaliteit van het onderwijs, maar we leiden jou ook op tot een betere leerkracht. 

Ben je een stagiair(e) in het 4e jaar? Als je jouw eindstage uitvoert op een VCOG-school, krijg je naast wat je al hebt aan begeleiding van jouw school, ook nog begeleiding van de VCOG. De VCOG-academie organiseert 5 bijeenkomsten, waarbij jij andere LIO-stagiaires ontmoet. Tijdens deze bijeenkomsten leer je met en van elkaar en behandelen we inhoudelijke onderwerpen die jou op dat moment bezighouden. Daarnaast komt de schoolopleider jou bezoeken op je stageplek.

Coaching: 

Ben je een beginnende leerkracht? De VCOG biedt een inductietraject om jou te ondersteunen en begeleiden in de eerste jaren van je loopbaan. Onze ervaren coaches komen bij jou op de werkplek en helpen je met jouw specifieke ontwikkelvragen. Bovendien bieden wij stimulerende workshops die je direct kunt toepassen in jouw dagelijks werk, zodat je een mooie ontwikkeling doormaakt van start- tot basisbekwaam. 

VCOG-academie: 

Ben je een ervaren leerkracht? Of heb je een andere functie binnen de VCOG? Ook dan kun je blijven groeien. Wij hebben verschillende leernetwerken waar specialisten met en van elkaar leren, bijvoorbeeld op het gebied van gedrag of hoogbegaafdheid. Daarnaast organiseren wij kenniscafés met gastsprekers voor al ons personeel.