Home Locaties Nassauschool

Nassauschool

Samen leven en leren

De klas is een minimaatschappij, waarin je leert hoe je je verhoudt tot de ander en dat je elkaar nodig hebt om je verder te ontwikkelen. We leren van en met elkaar.

Vertrouwen

Het geven van vertrouwen staat centraal. We geloven dat dit bijdraagt aan het zelfvertrouwen en eigenwaarde.

Open en nieuwsgierig

We zijn open en nieuwsgierig naar elkaar, nieuwe dingen en de wereld om ons heen. Nieuwsgierigheid motiveert tot explorerend gedrag om zo iets nieuws te ontdekken.

Cultuurprofiel

We bouwen aan de identiteit van onze leerlingen door middel van kunst en cultuur, vanuit de overtuiging dat kunst en cultuur een onmisbare bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen en een belangrijke voorwaarde zijn voor succesvol leren.

De gebouwen van de Nassau staan in de prachtige Oranjewijk bij het Noorderplantsoen. De school heeft ongeveer 500 leerlingen en het team bestaat bestaat uit 33 leerkrachten. Er zijn twee locaties. De onderbouw is gehuisvest aan de Graaf Adolfstraat en de oudere leerlingen krijgen les aan de Nassaulaan. De school heeft een CKV-profiel: er is veel aandacht voor culturele en kunstzinnige vorming. Meer weten over de Nassauschool? Ga dan naar www.nassauschool.nl.