Kinderopvang De Tamarisk
Home Locaties De Tamarisk de Wiardt

De Tamarisk de Wiardt

Kindcentrum

Binnen onze school werken we met een doorgaande lijn van 0 – 12 jaar, waarbij de Dalton kernwaarden leidend zijn.

Verantwoordelijkheid

Vrijheid en verantwoordelijkheid zijn twee kanten van dezelfde medaille. Het één kan niet zonder het ander. Het Daltononderwijs ziet een kind als een persoon die zelf kan en mag kiezen, maar die voor de gevolgen van zijn/haar keuzes ook verantwoordelijkheid draagt. Alleen door verantwoordelijkheid te geven (ruimte om te ontdekken/experimenteren) kan verantwoordelijkheid worden geleerd.

Zelfstandigheid

De kinderen worden gestimuleerd en aangezet om problemen zelf op te lossen, het werk zelf te plannen en dus niet voortdurend afhankelijk te zijn van hulp. Uitgangspunt daarbij is dat we geloven in de vele mogelijkheden die kinderen in potentie hebben.

Samenwerken

De kinderen worden gestimuleerd en aangezet om problemen zelf op te lossen, het werk zelf te plannen en dus niet voortdurend afhankelijk te zijn van hulp. Uitgangspunt daarbij is dat we geloven in de vele mogelijkheden die kinderen in potentie hebben. Ook leren we de kinderen om hun werk zelf te waarderen.

CDBS de Tamarisk is een christelijke Daltonschool gevestigde op twee locaties in Groningen-Zuid (De Wijert en Corpus den Hoorn) met opvang en onderwijs van 0-12 jaar. We staan open voor iedereen en bieden onze kinderen een warme, veilige plek waar ruimte is om jezelf te zijn en  je mogelijkheden en talenten optimaal te benutten. Kijk voor meer informatie over onze school op www.detamarisk.nl.