De Rietzee
Home Kinderopvang Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Kunt u toch niet vinden wat u zoekt? U kunt dan uw vraag ook middels het contactformulier stellen of telefonisch contact opnemen.

Aanmelden en plaatsen

Kan ik een kijkje nemen op de locatie?

Dat kan uiteraard. U kunt een rondleiding aanvragen door op deze link te klikken of door een afspraak te maken met de directeur van het IKC.

Hoe kan ik mijn kind inschrijven/aanmelden?

U kunt zich aanmelden middels het inschrijvingsformulier.
Klik hier om naar het digitale inschrijfformulier te gaan.
Wanneer u vragen heeft over de inschrijving kunt u bellen of mailen met de afdeling planning.
Telefoon: 088-9904483
Mail: vcog@novict.com.

Kan mijn kind eerst wennen op de groep?

Wennen is mogelijk. Wanneer er een plaatsingsovereenkomst is getekend nemen onze medewerkers contact met u op voor een intakegesprek. U kunt samen met de medewerkers vooraf een wendag afspreken. Deze dag telt als de eerste opvangdag en er zijn kosten aan verbonden.

Zijn er wachtlijsten?

De medewerkers van onze afdeling plannen zoeken graag samen met u naar de mogelijkheden voor opvang. Op sommige dagen zijn wachtlijsten.

Bieden jullie ook flexibele opvang aan?

(!) Momenteel is dit niet op iedere locatie mogelijk neem contact op met onze administratie 088-9904483 of vcog@novict.com om te weten of we dit voor jou kunnen aanbieden.

Opzeggen: wat is de opzegtermijn?

De opzegtermijn is 1 maand, vanaf de dag van opzeggen

Waar vind ik het ouderportaal?

Klik hier om het ouderportaal te openen

Tarieven

Wat kost de kinderopvang?

U kunt de tarieven hier vinden. Soms is het lastig om een berekening te maken. De medewerkers van de afdeling planning helpen u graag. Telefoon 088-9904483. U kunt ook mailen VCOG@novict.com.

Wanneer ontvang ik een factuur?

VCOG factureert rond de 22e van de maand. U krijgt een factuur

Wat is kinderopvangtoeslag?

U kunt kinderopvangtoeslag krijgen als u werkt en uw kind naar een geregistreerde opvang gaat. Hebt u een toeslagpartner? Dan moet u allebei werken.

Wat telt als werk?

Het gaat erom dat u geld verdient met uw werk en er belasting over betaalt. Werkt u parttime? Ook dan komt u in aanmerking voor kinderopvangtoeslag.
Bijvoorbeeld:
• U hebt een vaste baan.
• U bent ondernemer, zzp’er of freelancer.
• U werkt als uitzendkracht.
• U bent raadslid bij de gemeente.
• U bent werknemer-promovendus bij een universiteit.
Werkt u mee in de zaak van uw partner en wordt u daar niet voor betaald? Dan kunt u ook toeslag krijgen.

Wat telt niet als werk?
Doet u bijvoorbeeld vrijwilligerswerk (met of zonder vrijwilligersvergoeding)? Of bent u mantelzorger? Dat telt niet als werk. Ook als u bijvoorbeeld beurspromovendus bent en niet in dienst bent bij de universiteit, telt dat niet als werk. Maar werkt u en is uw toeslagpartner beurspromovendus? Dan kunt u wél toeslag krijgen. U moet dan zelf de aanvrager zijn van de toeslag. Werkt u of uw toeslagpartner niet? Soms kunt u dan toch kinderopvangtoeslag krijgen. Bijvoorbeeld als u of uw toeslagpartner een opleiding volgt of een traject naar werk.

Mijn kind woont niet bij mij
Dan hebt u geen recht op kinderopvangtoeslag. Want u kunt alleen toeslag krijgen als u voldoet aan elk van de volgende 2 voorwaarden:
• U en uw kind wonen op hetzelfde adres.
• U en uw kind staan allebei op dit adres ingeschreven bij de gemeente.

Ik heb een adoptie- of pleegkind
Dan kunt u kinderopvangtoeslag krijgen als dit kind op uw adres staat ingeschreven. U moet dan wel kinderbijslag of een pleegouderbijdrage krijgen voor dit kind. Of u moet kunnen aantonen dat u het kind in belangrijke mate onderhoudt.

Ik kom niet in aanmerking voor kinderopvangtoeslag, kan mijn kind dan naar de opvang?
Komt u niet aanmerking voor kinderopvangtoeslag? Dan kunt u gebruik maken van de Gemeentelijke regeling. Neem contact op met onze afdeling planning VCOG@novict.com of bel 088-9904483.

Hoe vraag ik kinderopvangtoeslag aan?

U vindt het antwoord op deze vraag op de pagina: Toolkit Uitleg Kinderopvangtoeslag, een hulpmiddel dat ouders stap voor stap helpt bij het aanvragen en wijzigen van kinderopvangtoeslag.
Klik hier om naar de Toolkit Uitleg Kinderopvangtoeslag te gaan.