050 5713735 info@vcog.nl
Klaas van Veen

Klaas van Veen

Klaas van Veen wordt de nieuwe bestuurder van Stichting VCOG Onderwijs en Opvang. Met ingang van 1 september volgt hij Albert Velthuis op, die eerder dit jaar werd aangesteld als interim-bestuurder na het vertrek van Erik Vredeveld.
Van Veen is nu nog werkzaam bij de Rijksuniversiteit Groningen als hoogleraar Onderwijskunde, directeur van de universitaire lerarenopleiding en de afgelopen jaren ook als faculteitsbestuurder.

Passie voor de ontwikkeling van kinderen
Sytske Raap, voorzitter van de Raad van Toezicht: ‘’Wij zijn bijzonder blij met de komst van Klaas als het nieuwe  boegbeeld van de VCOG. Hij is een gedreven bestuurder die de ontwikkeling van kinderen centraal stelt en goede ideeën heeft over hoe we deze  ontwikkeling binnen onderwijs en kinderopvang samen vorm kunnen geven. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Klaas een belangrijke bijdrage zal leveren aan het met lef en liefde ontwikkelen van onze kindcentra’’.

Een geweldige eer
Klaas woont op dit moment samen met zijn vrouw en twee kinderen in Westerbroek, op fietsafstand van alle kindcentra van de VCOG. Klaas van Veen: ‘’Het is een geweldige eer om deze schitterende organisatie, waar de ontwikkeling van kinderen van 0-14 jaar centraal staat, de toekomst in te mogen leiden. Ik zie het als mijn taak om er voor te zorgen dat alle medewerkers zich optimaal en volledig kunnen wijden aan de ontwikkeling van kinderen op onze kindcentra’’.

Over de VCOG Stichting
VCOG staat voor Ontwikkeling met Lef en Liefde. Onder het bestuur van de VCOG vallen in totaal 12 locaties. Kinderen krijgen bij de VCOG een totaalaanbod van opvang, educatie en ontwikkeling op een veilige plek waar spelen, ontmoeten en leren in samenhang met ouders/verzorgers én professionals wordt georganiseerd. Ieder integraal kindcentrum (IKC) is uniek en heeft kenmerken die passen bij de wijk in de stad.