050 5713735 info@vcog.nl

Hierbij presenteren wij het strategisch beleidsplan 2022-2025 van VCOG. Dit plan is een vervolg op het vorige beleidsplan, dat we vanaf 2018 hebben uitgevoerd. Een plan waarbij we mochten dromen over hoe onze scholen er in 2025 uitzien. We zijn dus halverwege onze dromen, die onderweg ruw werden verstoord door de coronapandemie.

Toch hebben we, zo blijkt uit onze evaluatie, in de afgelopen vier jaar met iedereen die daaraan heeft gewerkt, veel bereikt! De komende periode valt er nog veel te verbeteren. We hebben daartoe een aantal nieuwe thema’s gekozen, die we met z’n allen belangrijk vinden. De nieuwe thema’s geven verbeterd zicht op de horizon. Reden genoeg dus om daarmee aan de slag te gaan en de koers bij te sturen.

Een aantal grote wijzigingen ten opzichte van het vorige beleidsplan valt op. We praten minder over scholen en meer over kindcentra. Ook maken we een verdiepingsslag als we het hebben over ‘het kind centraal stellen’. We spelen hier organisatorisch op in, maar ook op het niveau van het kind en de medewerker. Talentontwikkeling staat hoog in ons vaandel en zal een belangrijke rol gaan spelen in de aansluiting op de vraag vanuit de arbeidsmarkt.

Ons streven was om een update te maken van ons vorige plan. Al werkende met elkaar en met de energie die vrijkwam op twee inspiratieavonden, hebben we ons werk opnieuw doordacht. Dat deed het meest recht aan de inbreng van de vele nieuwe medewerkers die onze organisatie sinds 2017 zijn komen versterken, en die minder bekend waren met het oude plan.

Zo ligt er nu toch weer een volwaardig en actueel plan. We hebben er met lef en liefde aan gewerkt, samen met al onze stakeholders en alle geledingen uit de organisatie. Met dit plan als vertrekpunt kan VCOG met vertrouwen gaan werken aan de realisatie van haar visie en missie ‘Ontwikkeling met lef en liefde’.

Er is veel lef, liefde en doorzettingsvermogen nodig om al onze doelstellingen te kunnen waarmaken. Tegelijkertijd is dat nodig om een volwaardige gerespecteerde organisatie te zijn én te blijven binnen de gemeente Groningen. VCOG beweegt mee met en in een veranderende samenleving. Op naar het ideale kindcentrum 2025: een hele (mooie) uitdaging!

Wij heten jou welkom in 2025!  Kijk je mee?

 

Bekijk hier de teaser