050 5713735 info@vcog.nl

Beste VCOG-betrokkenen,

Met ingang van 1 februari 2022 mag ik enkele maanden als interim-bestuurder actief zijn voor de VCOG. Na de eerste gesprekken met verschillende collega’s van de VCOG ervaar ik het geheel als een mooie, uitdagende en ambitieuze club met mensen. En dat is ook waar ik altijd naar op zoek ben. Werken met ambitieuze mensen in een sfeervolle omgeving met en voor kinderen.

Centraal in al mijn activiteiten, welke ik voor onderwijs en opvang heb gedaan, staan de kinderen. Wat hebben de kinderen of wat heeft het kind aan mijn inzet? Wat betekent de uitvoering van mijn werk als bestuurder in de ontwikkeling van het kind in de opvang en onderwijs? Dat is steeds weer de vraag die ik mezelf stel. En degene die met mij werken zullen dat ook regelmatig horen; wat heeft het kind aan deze actie? Natuurlijk zal ik altijd vanuit bestuurlijk perspectief naar de vraagstukken kijken, echter mijn visie is dan altijd; medewerkers en kinderen centraal.

Terugkijkend heb ik alle rollen vervuld. Lesgeven aan alle groepen; directeur zijn vanaf mijn 29e; algemeen directeur vanaf mijn 43e en bestuurder van 2009-tot augustus 2021. Eigenlijk waren alle rollen ontzettend leuk en leerzaam, echter de laatste jaren toen de opvang erbij kwam en de kleintjes echt door de locaties heen huppelden, was dat wel heel dankbaar om mee te mogen maken. Naast al het werken voor CKC Drenthe heb ik ook veel regionaal en landelijk werk verricht.

Tegenwoordig komt steeds de vraag en wat doe je nu dan? Diverse activiteiten komen om de hoek: een belangrijke en zeer mooie is betrokken te zijn bij de beste voetbalamateurclub in Noord Nederland ACV-Assen; ook ben ik bestuurlijk betrokken bij de patiëntenvereniging: Korter Maar Krachtig; een vereniging die samen met het UMCG mensen ondersteunen, die te maken hebben met een prothese voor geamputeerde of niet volgroeide ledenmaten. Een uit de hand gelopen hobby is het promoten van “Fruit Friends”. Een game dat ontwikkeld is en daar waar een schitterend lesprogramma bij hoort hebben we afgelopen jaar geschikt gemaakt voor kinderen in het PO vanaf ca groep 6 en ook onderbouw VO. De game is voor bewustwording van diverse gevaren in huis. Mijn advies; downloaden en spelen. https://www.unive.nl/fruit-friends Onder deze link is het spel te downloaden via de bekende app-stores. Hele gave promo door influencer Milan Knol https://www.youtube.com/watch?v=vrrFH86IK8o, erg aansprekend ook voor de jonge doelgroep. Deze game willen we overal onder de aandacht brengen. Een game dat gewoon gratis is te downloaden.

Ik kreeg mijn agenda al mooi vol de laatste weken en toen kwam het verzoek vanuit de VCOG: “Wil je een aantal maanden met ons op stap tot dat de nieuwe bestuurder is benoemd.” Na enkele gesprekken thuis met mijn echtgenote, kinderen en kleinkinderen heb ik besloten mijn talenten in te willen zetten voor de VCOG. Immers bezig zijn voor en met kinderen is het mooiste dat er is.

Met plezier zal ik uiteraard beginnen met veel kennismakingsgesprekken op de locaties en op het bestuurskantoor. Immers jullie samen zijn en vormen de VCOG.

Graag tot ziens.

Albert Velthuis

interim bestuurder Stichting VCOG Onderwijs en Opvang