050 5713735 info@vcog.nl

De Jerusalema Challenge heeft ook bij de VCOG in Groningen de voetjes in beweging gekregen.

Kinderen, leerkrachten en ondersteunend personeel van de VCOG dansten de afgelopen week een vrolijk rondje door de VCOG scholen en het bestuursbureau. Met deze dans laten zij op een positieve manier aan de ouders die in de zorg werkzaam zijn, weten dat ze voor hen klaarstaan. Het is een eigen vrolijke invulling van de Jerusalema Challenge dat al weken de muzieklijsten aanvoert.

Jerusalema is bedoeld om een virus van hoop te verspreiden, als tegenwicht tegen het Corona-virus en als tegenwicht tegen alle zorgen, alle angsten, alle onrust die Corona met zich meebrengt. Jerusalema staat voor hoop, bescherming, verbinding met elkaar. Jerusalema verspreidt zich als een vrolijk makend virus over de hele wereld. Het geeft mensen een oppepper.

Op diverse plekken werd ‘Jerusalema’ uitgevoerd. De Jerusalema Dance Challenge werd enthousiast door veel kinderen, leerkrachten en ondersteunend personeel uitgevoerd. Het werd allemaal gefilmd en ook al kon je de danspassen eigenlijk niet of niet zo vlot uitvoeren, dat gaf helemaal niet. Meeklappen kon ook. En zo kreeg iedereen een plaats en een taak.

Wat me opviel en bijblijft was het breed gedragen enthousiasme waarmee de scholen de ‘Jerusalema’ uitvoerden. Dit doorbrak de dagelijkse werkzaamheden in de moeilijke periode die we momenteel met z’n allen doormaken. Het gaf verbondenheid. Het zorgde voor collegialiteit en voor even een uitgelaten en vrolijke sfeer met veel lachende gezichten. Dat was niet alleen voor de kinderen zo maar ook de medewerkers genoten enorm.

Wij dagen andere scholengroepen uit om ook mee te doen aan de Jerusalema Challenge.

Samen met Lef en Liefde

 

Erik Vredeveld

bestuurder VCOG en VCOG Kinderopvang

Tip: Zorg dat je op WIFI zit voor het afspelen, anders vliegt je mobiele data erdoor.