050 5713735 info@vcog.nl

Op dinsdag 16 april organiseert basisschool De Tamarisk voor de 32e keer een herdenking bij het Joods Monument aan de Verlengde Hereweg in Groningen.  Dit is in het kader van het project ‘Adopteer een monument’, een landelijk onderwijsproject waarbij leerlingen van groep 7 en 8 een oorlogsmonument in hun eigen dorp of buurt ‘adopteren’. Kinderen leren door dit project meer over de lokale geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, de traditie van herdenken en bijbehorende rituelen.

Aangezien de 4 mei-herdenking in de meivakantie valt heeft de school besloten voor bovenstaande gedenkdatum te kiezen, omdat op 16 april 1945 de stad Groningen werd bevrijd. Daarom herdenkt De Tamarisk, met kinderen en ouders van de groepen 7 en 8, de 3000 Joodse Groningers die niet zijn teruggekeerd van de verschrikkingen in de Tweede Wereldoorlog.

Basisschool De Tamarisk blijft elk jaar deze herdenking organiseren, omdat de school het belangrijk vindt dat kinderen ervaren wat vrijheid en vrede echt betekenen in deze wereld.

Het programma begint om 18.30 uur in het gebouw van het Terracollege aan de Hereweg 99 in Groningen. Omstreeks 19.00 uur is er een korte plechtigheid en kranslegging. Kinderen van De Tamarisk spelen een grote rol bij deze plechtigheid. U bent van harte welkom.