050 5713735 info@vcog.nl

Op onze scholen vinden veel activiteiten plaats. Dit is een leuke manier van leren. Een kort overzicht….

Anne Frankschool
Schoolvoetbal: op 27 maart hebben drie ploegen van de Anne Frankschool  gevoetbald tegen andere scholen. Alle drie ploegen hebben een derde plek behaald. Goed en sportief bezig geweest allemaal!

De Kleine Wereld
Samen met de politie Groningen heeft de preventiemedewerker van de gemeente Groningen gastlessen gegeven op basisschool De Kleine Wereld. Dit was de kick-off van de week van het geld. De agenten vertelden hoe je boetes kunt voorkomen en gaven daarbij ook praktijkvoorbeelden. Dit maakte veel indruk op de leerlingen. “Wat kost per 1 juli een boete voor appen op de fiets?”(€95,00). De meeste kinderen krijgen zakgeld, maar vonden het dan weer niet leuk om dat in te leveren als ze een boete zouden krijgen.

De Hoeksteen
Op 22 maart was het nationale Pannenkoekdag. De groepen 3 t/m 8 van De Hoeksteen hebben die dag op gourmetstellen pannenkoeken gebakken voor ouderen in de verzorgingshuizen in de wijk. Samen met nog 1.490 (basis)scholen bakten we pannenkoeken voor in totaal 79.000 ouderen! Kinderen van groep 3-4 en 5 hebben de pannenkoeken naar het woonzorgcentrum De Veldspaat gebracht. Het een mooie ervaring om wat voor de ouderen in de wijk te doen. Een fijn staaltje sociaal burgerschap. 

Dom Helder Camaraschool
Begin april start hét jaarlijkse culturele hoogtepunt van de Dom Helder Camaraschool, de DramaDansDagen (DDD).  Anderhalve week lang staat alles binnen de school in het teken van drama, dans, muziek, sport, spel en culturele activiteiten. Het thema van dit jaar is ‘Wereldmuziek’.  De groepen 4, 5 en 6 gaan samen met een kunstenaar van het CBK een kunstwerk maken op het gebied van beweging en de wereld.